Fotoredigering hos Fotograferne LeeLan

Fotoredigering

Vi redigerer jævnligt fotos ved hjælp af programmer på computer til fotoredigering, hvis vi vil opnå en speciel stemning i et foto, eller vi har en idé, som er lettere at redigere sig frem til end at fotografere.

Et eksempel er et julekort, som man kan tage med lidt stemning – men der kan tilføjes lidt mere stemning, ramme og så videre på computeren, når billedet er taget. Her kan der kun tages få billeder, før lyset på julekortet skal skiftes ud til et nyt.

Billede af julekort. Stearinlys fra 1. advent.

Julekort til familie og venner.

Det er selvfølgelig også muligt at lave fotoredigering, som ændrer hele billedet – hvor det gør tingene noget lettere, end man kunne have gjort i studiet. Det giver rigtig mange muligheder.

Fotoredigering af sort/hvid Nikon kamera og rød/hvid blomst.

Eksempel på fotorededigeret billede, hvor et sort/hvid billede blandet med en rød/hvid blomst.

Og apropos kort fra julekortet, så kan man også lave kort til andre specielle lejligheder, hvor man kan trække motivet frem ved hjælpe af fotoredigering. Et eksempel er en still life blomst. 

Foto af blomst - stjernemagnolia - hvor baggrund er fjernet ved hjælp af fotoredigering.

Still life foto af en stjernemagnolia hvor blomsten er det eneste motiv og baggrunden er fjernet ved hjælp af fotoredigering.

Så er der også det originale billede, hvor det måske kan betale sig at rette lidt i lyset, måske kontrasten, der er mange muligheder – men man kan også tage fotos uden fotoredigering – det tager bare – som hovedregel – længere tid.

Foto - produktfoto - still life - af et stykke træ på sokkel, som er blevet en pyntegenstand.

Uredigeret foto – still life eller produktfoto af en pyntegenstand – et stykke træ på sokkel.

Det er ofte meget billigere at redigere et billede, end at lave en opstilling med flash og det hele.

De fleste bruger også fotoredigering til at få billederne til at fremstå lidt mere farverige – eller det modsatte.

Men det er selvfølgelig op til dig, hvor meget, eller hvor lidt, der skal gøres ved billederne. Vi vil dog prioritere at give dig nogle gode, klare og skarpe fotos.

Fotograferne Gitte og Nick